Apa, resursă limitată!

Apa poluată a devenit o problemă reală în ultimii ani, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru sănătatea umană. Aceasta afectează buna funcționare a vegetației, a vieții acvatice și animale, dar și organismul uman. De aceea este extrem de important ca fiecare persoană să înțeleagă efectele poluării apei.
 

   Poluarea apei se poate defini ca eliberarea în apele subterane sau în lacuri, fluvii, râuri, estuare, mări și oceane, a substanțelor. Acestea ajung să interfereze și să afecteze utilizarea benefică a apei și, de asemenea, funcționarea normală a ecosistemelor. poluaPe lângă eliberarea substanțelor chimice sau a microorganismelor, rea apei poate include și eliberarea energiei, sub forma radioactivității sau căldurii.

   De exemplu, apa subterană este o sursă considerată potabilă de către foarte multe persoane și se folosește pentru uzul casnic. Deși aceasta poate părea curată, nu este exclus să fie încă poluată de substanțe chimice, bacterii și viruși.

   Deși mările și oceanele conțin volume mari de apă, capacitatea lor naturală de a absorbi poluanții este limitată. Contaminarea din conductele de evacuare, din deversarea de nămol sau de petrol poate dăuna vieții marine, în special fitoplanctonului microscopic care servește drept hrană pentru organismele acvatice mai mari.

   De asemenea, chiar și petrolul și benzina care provin din milioane de autoturisme ajung să fie deversate în ape.  



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poluarea aerului

Poluarea atmosferică dăunează sănătății umane și mediului